Bleek tie dye - Pimp je t-shirt

De winkels zijn toe, je zakgeld is op maar je zou toch graag een nieuwe t-shirt willen? Met deze handige tips kun je je eigen shirt ontwerpen met huis-tuin-en-keuken-bleek voor nog geen euro! 

Alles wat je nodig hebt is: een donker kledingstuk, ons figuurtje, een punaise, een schaar, een breekmesje, een stuk karton, bleek, rubber handschoenen, een leeg spuitflesje en plastic zakken of kranten om je 'werkruimte' te bedekken.

Materiaal

Aan de slag:

Bereid voor - gebruik de plastic zakken over het oppervlak waar je gaat bleken, doe de handschoenen aan om te voorkomen dat het bleek op je huid gaat branden en je bent klaar om te beginnen. Vraag ook je ouder(s) om je te helpen.

 

Print onze figuren af. Je kan zelf nog kiezen hoe groot je de figuren wilt door deze op Word kleiner of groter te maken. Plak het blad vast op een stuk karton. Pak een punaise en prik gaatjes door al de zwarte randen te volgen op het blad. Zo kan je nadien op het karton zien wat je moet uitknippen. Zorg dat je enkel het zwarte uit het papier en dus ook uit het karton knipt.

 

 

Leg nu het stuk karton op je donker gekleurde T-shirt.  Vul je leeg spuitflesje met het bleekmiddel. Bedek alle delen van de T-shirt waarvan je niet wilt dat het verkleurd. Spuit met het flesje vanop zo een 20 cm afstand in het uitgesneden stuk karton.

 

Normaal zie je je T-shirt meteen verkleuren op het stukje waar je bleekmiddel hebt gespoten. Zo kan je kijken of je nog meer moet spuiten op bepaalde plaatsen in het uitgeknipt stuk.

 

Laat drogen! En dan heb je het! Nu staat het figuurtje op je T-shirt.

"Doe dit best buiten, zodat de dampen kunnen oplossen."

NB! Denk er aan het de eerste keer apart te wassen om te voorkomen dat de helft van je kleding ook gebleekt wordt.