JCW PROEF!

We gaan met JCW graag met jullie aan de slag met allerlei proefjes! Je kan heel wat ideetjes en instructies terug vinden op het wereld wijde web! We hebben de leukste websites voor jou hier verzameld:

Veel plezier ermee! En deel jouw experimenten zeker op onze sociale media! #JCWproef

Superbrein

Superbrein is een spannende show over wetenschap en techniek. Samen met zijn assistent Proefkonijn gaat professor Lieven Scheire op zoek naar hét superbrein onder de Ketnetters.

Proefjes.nl

Proefjes.nl is een website met eenvoudige proefjes om kinderen vanaf 8 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met natuurkunde, scheikunde en biologie.

C3

Prikkel de nieuwsgierigheid van kinderen en ontdek chemie met meer dan 100 proefjes om samen te doen. Superleuke proefjes die je met huis-, tuin- en keukenmiddelen kan doen.

Centrum Jongeren Communicatie Chemie laat kinderen en jongeren kennismaken met chemie en life sciences zodat ze hun talenten hierin kunnen ontdekken.

Zo Zit Dat

Met Zo Zit Dat ontdek je zelf hoe het zit!

De magazine antwoord op de leukste vragen van kinderen over natuur en dieren, wetenschap en techniek, sport, avontuur, computers en games. Van spannende reportages tot ongelooflijke weetjes en experimenten!

Technopolis

In ons kot blijven? Dat is geen reden om niet te blijven experimenteren. In tegendeel! Zolang de lockdown duurt, toont Technopolis hoe je jouw keuken omtovert tot een echt proefjeslab. Leef je uit met deze databank boordevol leuke proefjes. Stroop je mouwen op en ga meteen aan de slag!

NEMO Science Museum

Dankzij het NEMO Science Museum ontdekt iedereen, van jong tot oud, hoe fascinerend wetenschap en technologie zijn. Ontdek thuis de wereld om je heen. Leer over de basisbeginselen van wetenschap en technologie. Over fenomenen zoals elektriciteit, licht, geluid en zwaartekracht. Door te doen, mee te maken, mee te kijken, mee te voelen en te luisteren.

"Ontdek en probeer nog meer proefjes en experimenten uit op onze JCW activiteiten!"