Jaarthema's

Elk jaar kiezen we binnen JCW 2 jaarthema’s waar we dat jaar extra aandacht aan zullen geven. Deze koppelen we aan een toepasselijke SDG met het oog deze thema’s duurzaam in te zetten. In 2022 kozen we de thema’s ‘Samen zijn’, gekoppeld aan SDG 3: Goede gezondheid en welzijn en ‘Water en Kust’, gekoppeld aan SDG 14: Leven in het water. Hieruit vloeide een leuk en gezellig funweekend, activiteiten en kampen met thema (w)onderwaterwereld en een internationale uitwisseling ‘Dynamic Coast. Tijdens een brainstorm met vrijwilligers en bestuur werden er twee nieuwe SDG’s gestemd voor 2023. Dit jaar geven we de focus aan SDG 5: Gendergelijkheid en SDG 9: Innovatie en duurzame infrastructuur en kwamen we zo uit op onderstaande jaarthema’s:

 

Wees Jezelf bij JCW

 

Wij kozen SDG 5: gendergelijkheid, maar vullen deze in als genderinclusief. Wij willen als JCW een veilige plek bieden waar iedereen zich thuis voelt. We schreven ons met enkele personeelsleden in voor de vorming Genderinclusief (LGTBQIA+) Jeugdwerk van Wel Jong in de Ambrassade om onze kennis en alertheid hierrond te vergroten.  

 

Duurzaam bouwen aan JCW

 

Met SDG 9: Innovatie en duurzame infrastructuur willen we dit jaar inzetten op een algemeen duurzaamheidsbeleid op onze kampen en activiteiten. Daarnaast willen we inhoudelijk ook kennis over technologie en duurzaamheid overbrengen naar onze deelnemers. Deze vind je in de workshops: Dynamo Dino, ECO-HovercraftsSmart ECO-hovercrafts, Windturbines en ECO-helden. En in het nieuw kamp Science Masters voor 12 tot 16 jarigen in samenwerking met VITO en de Gemeente Mol.