Online Escape Room - VIRUS

"Het besmettelijke virus loopt uit de kapotte fles en verspreidt zich super snel"

Je werkt nu al een tijdje voor professor Cornelis. Vriendelijkheid is hem volstrekt vreemd, maar hij is wel de beste in zijn vakgebied. Hij bewaart alle dodelijke stoffen achter slot en grendel. Des te vreemder dat hij die groene fles vanmiddag onbeheerd had achtergelaten.

 

In zijn haast riep hij nog: “Zet die fles in de kast en wat je ook doet, niet laten vallen!”. En weg was hij. Niemand wist waar de professor aan werkte, maar iedereen wist dat het iets heel belangrijks was. Het enige dat hij je ooit heeft verteld is dit: in de juiste handen kan het veel goeds brengen, maar in de verkeerde handen kan het desastreuze gevolgen hebben voor de wereld...

De handen van je labpartner vallen absoluut in die laatste categorie. Op nog geen drie stappen van de kast kregen haar zenuwen de overhand. Als in slow motion zag je de fles op de grond vallen en het glas in alle richtingen uiteenspatten. Het virus was niet tegen te houden en verspreidde zich super snel.

 

Je belt direct de professor op. De lijn is slecht en de enige woorden die je uit het geruis kan opmaken zijn “idioten, besmettelijk virus, vaccin, kluis”. Toen werd de verbinding verbroken. Je hebt geen tijd te verliezen! Je schuift het karretje opzij en ziet de kluis.

 

Die zit op slot. Je probeert de lades van zijn bureau te openen. Wat je in het bureau vindt zou wel eens van levensbelang kunnen zijn, het is onze enige hoop!

"Jullie moeten het vaccin zo snel mogelijk zien te vinden! Hoe langer de tijd loopt hoe meer slachtoffers er zullen vallen!"

De tijd!

Als jullie alles hebben gelezen mag je de tijd starten en het labo gaan ontdekken.

Deze Escape Room bestaat uit 3 delen.

Je kan ervoor kiezen om deze in één keer helemaal uit te spelen of na elk deel een pauze te nemen of volgende keer verder te doen. Vergeet dan niet je tijd stop te zetten en op het einde al je tijden, per onderdeel bij elkaar op te tellen.

De richttijd is 120min.

Het virus heeft zich over heel onze website verspreid, probeer deze 10 virussen snel te vangen voor er nog meer mensen besmet geraken. Deze onthullen ook heel wat extra informatie!

 

            

 

"Klik op het labo hieronder, om verder te gaan."