Wetenschapskamp: Texlab

Wil je graag een ‘hightech’ kledingstuk maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Ben je benieuwd naar de ecologische voetafdruk van je nieuwe broek? Tijdens dit kamp kom je het te weten. Je kan zelf experimenteren met mode, technologie en wetenschap: ontwerp een zonnepaneel op je T-shirt, ontdek hoe je de voetafdruk van je kledij kan verminderen.

In een Fablab kan je je creativiteit kwijt en leer je werken met 3D-printers en lasercutters. Ten slotte ga je in een labo op onderzoek en werp je een kritische blik op de hedendaagse kledingindustrie en haar soms vervuilende manieren. De experten van de KdG Hogeschool, de Universiteit Antwerpen en het Modemuseum loodsen je alvast veilig doorheen de mysteries van de textiel- en kledingindustrie.

13-15 jaar

Prijzen

Standaardprijs:
€ 305,00
Kortingsprijs:
€ 290,00

zo 16 augustus - za 22 augustus

Met overnachting
Antwerpen
Ticket sales ended

We overnachten in het vernieuwde jeugdverblijf De Karakol op Linkeroever waar er veldbedjes voor jullie klaar zullen staan.


Afbeeldingsresultaat voor logo kdg fablabAfbeeldingsresultaat voor logo universiteit antwerpenAfbeeldingsresultaat voor logo modemuseum antwerpenAfbeeldingsresultaat voor kringwinkel antwerpen