Smart Citizenship SUMMER LAB

Brussel is een boeiende en bruisende plek, het hartje van Europe en een echte kosmopolitische stad. Dat onze hoofdstad een melting pot aan culturen en generaties is merk je onmiddellijk tijdens een wandeling door de stad, met onze ervaren begeleiders.

Neem deel aan het SUMMER LAB en breng de verschillende uitdagingen en problemen van een stad als Brussel mee in kaart. Bedenk je een eigen digitale oplossing voor gezondheidsproblemen, knelpunten in transport, energietekorten, ecologische uitdagingen of problemen door racisme. Je gaat aan de slag in het Fab & Medialab van de Erasmus Hogeschool waar je leert werken met onder andere lasersnijders, 3D-printers, Arduino en Virtual Reality. Een toffe werkweek brengt jou tot een echt werkend prototype of een artistiek werk. Op het einde van het LAB stel je jouw realisatie tentoon aan vrienden, beleidsmakers en ondernemers.

Inspiratie kan je halen uit de mooie projecten ontwikkeld door jouw voorgangers: een juweel dat verkleurt naar aanleiding van het gehalte CO2 in de lucht, intelligente bushaltes die mensen tot interactie aanzetten of een gps die de grootouders naar de stilste plek in de stad leidt.

14-18 jaar

Prijzen

Standaardprijs:
€ 75,00
Schrijf je in met twee:
€ 120,00
Zodra je ingeschreven bent, nemen we contact met je op over de betaling.

ma 1 juli - za 6 juli

Zonder overnachting
Anderlecht
Ticket sales ended

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Gluon, een organisatie in Brussel die projecten organiseert op het raakvlaktussen beeldende kunst, technologie en wetenschap. Meer informatie op www.gluon.be.

Afbeeldingsresultaat voor logo gluon

www.gluon.be